Το δικαστήριο ύστερα από 5 χρόνια αναμονής έκρινε «άπαντες αθώους» για την μοτοπορεία συλλογικοτήτων, οργανώσεων και εργατικών φορέων στις γειτονιές της Νίκαιας, του Κορυδαλλού και της Αγίας Βαρβάρας με κεντρικό σύνθημα «Δεν θα πληρώσουν την πανδημία οι εργαζόμενοι».
Στην διάρκεια της δίκης έγινε ξεκάθαρο με αναφορά της ίδιας της εισαγγελέως ότι κρύβεται πολιτική σκοπιμότητα πίσω απο την καταστολή της μοτοπορείας.
Έγινε αναφορά από τους κατηγορουμένους και τους μάρτυρες υπεράσπισης στον θάνατο εργαζομένου αδελφού κατηγορουμένου μέλος των Σ.Β.Ε.Ο.Δ. σε εργατικό ατύχημα 10 μέρες πριν από την μοτοπορεια. Στην συνέχεια ξεκαθαρίστηκε πως η μοτοπορεια είχε καλεστεί δημόσια, χωρίς καμία απαγόρευση και ξεκίνησε από το γενικό κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας και με ενδιάμεσους σταθμούς έφτασε στην Αγ. Βαρβάρα για να γίνει στάση και να μοιραστεί κείμενο σε σημείο όπου δολοφονήθηκε, σε εργατικό ατύχημα εργαζόμενος οδηγός δικύκλου.
Εκείνη την στιγμή δυνάμεις της ομάδας Δράσης περικύκλωσαν τον κόσμο και τους ανακοίνωσαν ότι διακόπτεται η μοτοπορεια και τους προσήγαγε, μετατρέποντας μετά τις προσαγωγές σε συλλήψεις για «απείθεια». Λίγες μέρες μετά το πρώτο «lockdown», χωρίς καμία σχετική απαγόρευση συναθροίσεων. Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος Κυριάκος Μουτίδης είπε στο κατηγοριτηριο ότι «γίναμε μάρτυρες των σχεδίων του κράτους και των αφεντικών μας με την καταστολή της μοτοπορείας απέναντι στις εργοδοτικές δολοφονίες με τα εργατικά ατυχήματα και πως καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες αυτής της πραγματικότητας».
Fanis P.